Ingredients
per 4 persones
4 rapets de uns 750g
1 coliflor mitjana ben blanca
250g rossinyols
2 patates mitjanes
1 ceba
1 porro
25 g mantega
Oli d’oliva
Sal i pebre
Elaboració
Feu que el peixater us netegi els rapets i us tregui
els vuit lloms. Amb els caps i les espines centrals,
juntament amb la ceba i el porro, elaboreu un brou. Coleu-lo. Netegeu curosament els rossinyols. Netegeu la coliflor fent-la bocins i poseu-la
a bullir amb el brou de rap i les
patates pelades i tallades a trossos. Quant la verdura sigui ben cuita,
poseu-la en un colador fins que perdi tot el suc – que podeu recuperar per
elaborar una excel·lent sopa de peix - . Tritureu-la en una batedora juntament
amb la mantega fins a aconseguir una
crema fina; poseu-la a punt de sal i reserveu-la.
Salpebreu els lloms de rapet i rostiu-los en una paella gruixuda amb oli d’oliva. Han de
quedar dauradets pro al punt de cocció per evitar que quedin eixuts.
Retireu-los de la paella i manteniu-los en calent. En els sucs resultants,
salteu els rossinyols; poseu-los a punt de sal i pebre.
Serviu posant un cullerot de crema de coliflor al
centre del plat, i a sobre els lloms de rapet rostits i els rossinyols saltats.
Podeu decorar el plat amb unes herbes fresques trinxades, com julivert, porradell o
cerfull, o també uns crostonets de pa fregits.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada