dilluns, 16 de novembre del 2020

Domingo Garcia, un gran xef que ens ha deixat.




Fa uns dies malauradament ens ha deixat en Domingo Garcia, que ha estat un dels grans cuiners del nostre país i també uns dels mes respectats i apreciats per tot aquells que el vam conèixer personalment, per que sempre va destacar, a mes del seus valors professionals, per ser una persona de tracte amabilíssim, i una generositat extrema en tot moment i situació. En Domigo, que va arribar de Granada per instal·lar-se a Sant Feliu de Guixols, on va començar l’ofici a l’edat de 14 anys, com era normal a l’època,  va recórrer nombrosos hotels i restaurants tant del nostre país com mes tard un període a Canàries per anar després al Hotel Reymar de Tossa de Mar, a on va treballar primer de segon xef amb el meu pare, i mes tard de xef. Des de aquell moment en Domingo va sempre estar sempre molt a prop de la meva família, i uns anys després, sent ell ja el cap de restauració del grup Perelada, va obrir-me les portes de les seves cuines a on vaig treballar i conèixer el millor de la cuina mundial.  Allò va ser decisiu per la meva carrera professional i l’estaré sempre molt agraït. 

En Domingo va representar Catalunya a Brasil, a New York, a Mèxic, a Liò,  a Paris , a Ginebra , a Liechtenstein i va col·laborar donat classes i conferencies a diverses escoles de hostaleria. Des de l’any 1979, va ser chef del Casino de Perelada, mes tard del de Barcelona, va ser el cap de restauració del grup. Va ser el coordinador del Cicle grans Xefs d’Europa, que va representar una iniciativa pionera que va aconseguir portar a cuinar a Catalunya el millor de la cuina mundial, a traves de uns sopars,  que a mes, congregaven a un munt de amics i col·legues, al voltant de la cuina.  En Domingo sempre va estar disposat a col-laborar allà on era demanat i sempre ho feia amb alegria i entusiasme, ja fos en trobades de cuina  casolana i tradicional amb mestresses de casa, o amb trobades d’alta cuina amb els mes destacats cuiners del mon. Personalment vaig tenir la sort de gaudir sempre de la seva presencia, amistat i savis consells que van fer-me segur, millor xef i millor persona, i de que estigues present en moltes de les iniciatives que he anat desenvolupant.  

Un homenot, enorme chef, que ens ha deixat amb nomes 70 anys, i que tots trobarem a faltar, per que tot i no transitar pel univers Michelin, que lamentablement sembla ser l’únic que don certa notorietat, va ser un personatge fonamental a la cuina de Catalunya.  Domingo, estimat amic, descansa en pau, sempre et recordarem. 

Amb Ferran i Albert Adria, Joan Piquè, Joan Roca, Francesc Lopez i el seu germa Fulgencio  al 1993 durant les Trobades dels millors xefs de Girona 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada