Les gambes de Palamós son sense dubte la joia de la
corona entre la aristocràcia del mar que representen el selecte grup dels
crustacis. El seu color vermell i lluent
com el robí, amb irisacions esmaragdes que recullen tots els
matisos verds blavencs del fons marí, ja es indicador clar de la seva
excel·lència. Es veritat que llagostes i llobregants, sobre tot les
primeres, ocupen les mes altes posicions
a l’hora de triar els crustacis mes luxosos; així succeeix tal vegada en els
receptaris propis de la cuina clàssica francesa, que es per simpatia la que
fonamenta l’alta cuina internacional, aquella pròpia d’hotels i restaurants. No
passa el mateix al nostre pais; si be hom aprecia el superb sabor de la
llagosta, i considera el llobregant com un dels mes exquisits aliments marins,
la gamba, la d’aquí, l’Aristeus
antennautus, ja sigui d’ Arenys de
Mar, de Roses i encara mes la de Palamós, l’única que te a tot el Mediterrani
Marca de Garantia com “Gamba de Palamós”, que es a mes reconeguda
internacionalment, fins el punt que es
fa difícil dissociar el nom de la vila amb el del crustaci, es sens dubte la
mes cobejada i apreciada llaminadura que el mar ens ofereix. La gamba es passió, delit, bogeria col·lectiva
la que senten per ella sobre tot la gent de la Costa Brava, per altre costat,
com es sabut, els mes entesos del país en la cuina del peix i per tant, en la
seva degustació.
dimecres, 20 de juliol del 2016
Gambes de Palamós
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada