Octubre

La jambalaya no és només el plat més famós de la cuina criolla o cajun, és un dels més famosos de tots els plats americans. Arreu es creu que prové dels espanyols per el xoriç i el pernil. Hi ha moltes variacions, però el xoriç està gairebé sempre present, com són les gambetes. Amb freqüència, s'afegeixen també ostres o una llagosta.
Jambalaya
Per 4 per.
-2 Xoriços o xoriços fumats ( 250 g o més)
- 30 g de mantega
-1 Ceba gran picada
-2 Dents d'all picats
-1 Pebrot verd gran , sense llavors i picat
-1 Pebrot vermell gran, sense llavors i picat
-2 Tomàquets grans, sense llavors i picats
- Un pessic de sucre
-1 Cullereta de farigola fresca picada
-1 Cullereta de Xile en pols
- ¼ cullereta de pebre vermell molt
- 155 g arròs de gra llarg
- 85 g de pernil picat
- 375 ml de brou de pollastre (aproximadament)
- 500 g de gambetes petites o llagostins, pelats i nets
-3 Cullerades de julivert fresc picat
* Sofregiu les salsitxes en una olla pesada a foc mitjà fins que estiguin ben daurades. Passeu-les a un plat. Fiqueu la ceba i cuineu a foc mitjà-baix durant 2 minuts. Afegiu l'all i cuineu 3 minuts més. Afegiu els pebrots, els tomàquets, el sucre, la farigola, Xile en pols i pebre vermell molt. Reduïu el foc al mínim i cuineu, tapat, durant 15 minuts.
* Tallar els xoriços a rodanxes i afegiu-los a l'olla juntament amb l'arròs i el pernil, remenant tot amb les verdures. Afegiu el brou. Escalfeu fins que bulli, reduïu el foc i cuineu a foc lent, tapat, fins que l'arròs estigui tendre, uns 30 minuts. Incorporeu les gambetes i cuineu, cobert, fins que estiguin cuites uns 5 minuts més. Barregeu el julivert abans de servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada