dissabte, 2 de juny del 2012

LA FRUITA, EL COLOR DE L'ESTIU


Juliol .
Seguint el calendari gastronòmic, la sorpresa del mes de juliol és l'aparició estel•lar d'una gran varietat de fruites. És sense dubte la gran novetat del mercat; a les prestatgeries, al costat mateix de les pomes, taronges i peres quotidianes, es dibuixa un multicolor mosaic compost pels préssecs d'aigua, els de vinya, els sempre exòtics nespres i  paraguaians, fràgils albercocs rosats, de pell tremolosa i suau, lluentes prunes de diverses tonalitats, maduixes de vermell pujat i aquelles cireres que ens fan perdre el cap. I per descomptat, no seria estiu, sense la grata contemplació del melons i síndries, que en grans pilons, oberts pel mig,  o sencers com pilotes de platja, ens donen a entendre, que l'estiu serà llarg i calorós. És el moment, a més, de la fruita mediterrània, la d'aquí, tot i que les prestatgeries,  s’adornen amb un ventall de  fruites tropicals amb  colors exòtics i aromes viatgers. 


Macedònies, sorbets, sucs, pastissos, mousses, cremes o gelats, la fruita està present a la cuina cada dia i a qualsevol hora;  a l'estiu ve mes de gust  que mai, i el cos,  ho agraeix. Al Hotel Cala del Pi, gastem centenars de quilos de fruita cada setmana, en les postres, els entrants, fins i tot amb les carns;  a la piscina, al bar, a les habitacions. Preparem plats, muntem safates i fruiters , sopes, postres, i còctels. La posem a les taules a l'esmorzar, i per berenar. 


I és que la fruita, posa el color d'estiu a la cuina. 


UNA SANGRIA QUE ES MENJA.

INGREDIENTS per 4 o 6 persones:

Per elaborar la sangria:

1 botella de vi negre de qualitat. 
1 copa generosa de licor Triple Sec ( licor de taronja, també pot servir Grand Manier, Cointreau o similar )
1 copa de suc de taronja
100gr de sucre
1 pal de canyella
1 pela de llimona i una de taronja. 

Per elaborar les postres:

1 pera
1 poma
1 préssec
1 tall de meló
1 rodella de pinya
Un grapat de cireres i o maduixes
1 taronja
Albercocs, prunes, o aquelles fruites que mes us agradin. 


ELABORACIÓ :

Prepareu la sangria com feu habitualment, barrejant els ingredients. Aboqueu-la  a una cassola u olla, i feu-la bullir cinc minuts a foc viu. Si la feu bullir mes temps, se ira endolcint cada vegada mes. Deixeu-la refredar.

Peleu les fruites triades i talleu-les en dauets petits, com si fos una macedònia. Fiqueu la fruita dins la sangria ja freda, i deixeu-la macerar al menys tres o quatre hores dins la nevera. Per servir-la de una manera divertida i bonica, coleu la fruita, i amb l’ajut de un aro metàl•lic, disposeu-la en plats sopers. Podeu culminar les postres amb una bola de un gelat de formatge o el que mes us agradi, i unes fulles de menta fresca.  Finalment, serviu la sangria amb la seva gerra i avoqueu-la als plats ja a la taula.

Sorprendreu als vostres convidats !!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada