dissabte, 22 d’agost del 2015

El principi de tot ?

40 anys a la cuina 
Retrospectiva 
Hotel Les Noies,
Sant Feliu de Guíxols
1953


Fixeu-vos en la foto. El primer per l’esquerra, amb davantal negre, es el meu pare, Esteve Herce. Era l’any 1953 i ell tenia tan sols 13 anys, era la seva primera cuina, a l’Hotel Les Noies de Sant Feliu de Guíxols.  Al seu costat, el xef , Joan Rojas, que en aquell moment tenia 43 anys. Dels altres cuiners no tinc dades. 22 anys desprès, al 1975, tinguen jo també 13 anys, podia haver-me fet jo quasi la mateixa foto. El mateix xef, ara amb 65 anys i en el seu últim any d’ofici, a punt de retirar-se;  la mateixa cuina, amb els seus fogons de carbó. Mateixa edat, mateix hotel, mateix xef.  Aquesta foto no existeix, no es va fer mai. Jo creia que el meu pas per la cuina era transitori, de camí cap a la meva veritable vocació; un mal necessari per que mon pare en compres la moto. Quant equivocat estava !! No vaig saber interpretar unes senyals tan evidents. El principi de tot, va ser al 1953. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada